Demnia

Welcome to the new world *Staaldag* (Dag: 3, Maand: Speer, Jaar: 2de van de Draak, Eeuw: 3de van de Geh'bel)
Het is nu ma 10 dec 2018, 11:53

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: wo 01 okt 2014, 19:07 
Offline
Ranger
Ranger

Geregistreerd: do 27 feb 2014, 15:22
Cash on hand:
5,127.00

Berichten: 308
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 104
Primair level: 7
STATS:
Kracht: 15
Behendigheid: 24
Intelligentie: 15
Wijsheid: 10
Karisma: 10
GEVECHTSSTATS:
LP: 82
Mana: 24
A: 53
A2: 120 (Ruitersboog)
V: 223
S: 2
S2: 14 (Ruitersboog)
MA: 3
MV: 10
MS: 2
MR: 10
MP: 15
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1467
Stomverbaasd bleef Aren staan. Zijn mond viel half open en hij kon even geen woord uitbrengen.
'Boom... loopt?' de uitdrukking op zijn gezicht was een wilde mengeling van verheugd, verbaasd, angstig en opgewonden. Evenals zijn stem.

'Maar hoe...' zijn stem stierf zachtjes weg, en maakte toen plaats voor een glimlach. 'Zie je wel Varro, bomen leven wél!' Hij keek in de richting waar Varro zo even nog gestaan had. 'Varro...?'
Dat de gnoom en de andere de boom eng vonden hinderde hem niet. Hij had al zo vaak gedroomd over zijn geliefde bomen... maar een boom die kon lopen was nog niet in hem opgekomen.

'Maar boom...' ging hij verder, in een poging zijn verbaasdheid te verdoezelen. 'Waarom geef je geen antwoord? Ik zei 'hoi' tegen je, maar je groet niet terug, dat is toch niet beleefd?' Hij keek twijfelend in de verte. Of groetten bomen elkaar niet?

'Je bent toch niet boos?' vroeg hij toen de voet van de boom dreigend omhoog kwam. 'Niet boos zijn...'
Voorzichtig kwam hij dichterbij. Helemaal zeker was hij niet, maar zijn grote fantasyen en liefde wat betreft het onderwerp 'boom' was vele male groter dan zijn angst, of het vage gevoel dat de andere wel met een reden waren weggevlucht. Het zou Aren niet zijn, als hij zo'n kans in contact te komen met een boom gewoon liet liggen. Bovendien moest die boom zich dan wel héél beledigd voelen.

Dus dribbelde hij voorzichtig dichterbij, toverde een glimlach op zijn gezicht en gaf de vreemde boom een grote knuffel.
'Lieve boom...'


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: wo 01 okt 2014, 22:49 
Offline
Necromancer
Necromancer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 jan 2013, 17:32
Cash on hand:
105.90

Berichten: 3429
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 456
Primair level: 10
Sec. klasse: Bard
Secundair level: 3
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 17
Intelligentie: 31
Wijsheid: 20
Karisma: 12
GEVECHTSSTATS:
LP: 155
Mana: 210
A: 56
A2: 76 (boog)
V: 222
S: 5
S2: 7 (boog)
MA: 15
MV: 17
MS: 8
MR: 24
MP: 28
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=80
De boom gaf geen antwoord op Aren's vragen, maar het antwoord op één vraag was duidelijk. De boos wás boos, of had in elk geval geen zin aan vreemdelingen in zijn deel van het bos.
Lange vingers -als de knobbelige en krakende kale takken zo genoemd konden worden- wonden zich om Arens lijf, en voor hij door had wat er gebeurd was lag de grond een heel eind onder hem en kon hij op het vrijwel kale Woud neerkijken. De boom was zo groot dat de elven, gnoom en Mriew ver weg op de grond opeens ontzettend klein leken.

Krakend en piepend draaide de boom zich om, om vervolgens met stevige pas de andere kant op te lopen.

_________________
Laat de waarheid nooit een mooi verhaal in de weg staan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: do 02 okt 2014, 12:42 
Offline
Dief
Dief
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 11 maart 2014, 19:46
Cash on hand:
2,598.00

Berichten: 776
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 542
Primair level: 9
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 28
Intelligentie: 19
Wijsheid: 12
Karisma: 18
GEVECHTSSTATS:
LP: 94
A: 100
V: 217
S: 7
MA: 7
MV: 14
MS: 4
MR: 72
MP: 19
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1499
Nieuwsgierig keek Varro naar Aren en de boom. Hij grijnsde voorzichtig toen hij zag hoe blij Aren was met de achtervolger. "Hij leeft behoorlijk ja.." mompelde Varro als antwoord, terwijl hij overeind krabbelde en langzaam, Mriew nog steeds vasthoudend, wat dichterbij kwam. Eigenlijk had Aren wel een beetje gelijk, de boom had nog niets fout gedaan. Wat zeg je tegen een levende boom? "Hoi boom," groette hij hem uiteindelijk.

Varro draaide zich razendsnel om toen hij een harde gil hoorde. Nog meer bomen? Wordt er iemand vermoord? Ontvoerd? Hij zuchtte opgelucht toen de anderhalve elfen nog steeds ongedeerd achter zich stonden. "Eten? Dan duurt het nog langer tot we hier uit zijn! Als we nou gaan eten als we hier uit zijn? Al eten we dan drie dagen achter elkaar, eerst dit bos uit! En nu echt!" vastbesloten sloeg hij zijn armen over elkaar, toen draaide hij zich weer om naar Aren.

Aren was weg.
Tenminste, daar leek het op. Aren stond in ieder geval niet meer waar hij net nog stond. Geschrokken speurde Varro de omgeving af. "Aren? Aren? Aren! Ophouden met verstoppertje spelen! Aren!" paniekerig keek hij om zich heen. Toen zag hij langzaam vier hoeven omhoog zweven. Met aan die hoeven vier paardenbenen, en daaraan een paardenlijf.. Een mensenlichaam eraan.. "Aren!" Hij sprong op en neer, alsof hij daarmee dichter bij de centaur zou komen die inmiddels hoog boven de bomen zweefde. "Kom naar beneden!"

Met een hoop gekraak draaide de boom zich om. "He!" Varro rende naar Eleanor en Alyara. "Aren gaat er met de boom vandoor.. Offe.. De boom gaat er met Aren vandoor, bedoel ik!" ratelde hij, terwijl hij een arm druk op en neer zwaaide richting de boom. "Hij wordt ontvoerd!" Hij keek de twee aan, alsof zij met een geweldige oplossing zouden komen. Toen draaide hij zich om en rende hij achter de boom aan. "Blijf staan jij!" Ondertussen trok hij zijn zwaard tevoorschijn, voor zover dat ging, rennend en over boomwortels springend.

De boom leek een pad achter zich te laten, alsof andere bomen snel aan de kant gesprongen waren om hun soortgenoot door te laten. Soms zag Varro inderdaad een boompje snel opzij schuiven als Aren's ontvoerder er aan kwam, om niet omver gewalst te worden.

"Laat. Aren. Los. Stomme. Boom!" Riep Varro toen hij dichtbij genoeg was gekomen om de boom te raken. Bij elk woord haalde hij met zijn zwaard uit naar de stam, wat nog best een lastige opgave was, aangezien hij tegelijkertijd moest blijven rennen om de boom bij te houden. "Laat. Los. Laat. Los. Laat. Los!" herhaalde hij nog een paar keer, omdat hij niets anders wist te bedenken. Laat. Los. Laat. Los. Laat. Los..

Na veel te veel pogingen verdween Varro's zwaard in de stam van de boom. Hooguit een centimeter of twintig, maar hij zat er in. "Whoo!" riep de gnoom geschrokken, toen hij voelde hoe hij aan zijn zwaard omhoog getrokken werd. Verbaasd keek hij naar de grond onder zich, zijn voeten die in de lucht bungelde en zijn zwaard in de boom, duidelijk niet van plan om zijn nieuwe plek weer te verlaten. "Laat mijn zwaard los!" riep hij omhoog naar de boom, terwijl hij druk aan zijn zwaard schudde. "En Aren!" riep hij er snel achteraan. Anders waren ze nog geen steek verder. Varro zette zijn voeten tegen de stam en begon aan zijn zwaard te trekken. "Laat mijn zwaard los stom ding! Los! Af! Stoute boom! Foei! Af! Los los los!" hij trapte tegen de stam aan. "Los!"


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: vr 03 okt 2014, 16:56 
Offline
Ranger
Ranger

Geregistreerd: do 27 feb 2014, 15:22
Cash on hand:
5,127.00

Berichten: 308
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 104
Primair level: 7
STATS:
Kracht: 15
Behendigheid: 24
Intelligentie: 15
Wijsheid: 10
Karisma: 10
GEVECHTSSTATS:
LP: 82
Mana: 24
A: 53
A2: 120 (Ruitersboog)
V: 223
S: 2
S2: 14 (Ruitersboog)
MA: 3
MV: 10
MS: 2
MR: 10
MP: 15
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1467
'Hé, hé! Niet doen!' Aren slaakte een kleine gil toen de takken om hem heen begonnen te draaien. 'Laat me los!' Hij draaide en zwaaide al zijn ledematen alle kanten op, maar kon niet verhinderen dat de grond langzaam onder zijn voeten verdween.
'Hé grond, grond, blijf hier!' het duurde even voor hij door had dat niet de grond, maar hijzelf omhoog bewoog. Wild zwaaide hij heen en weer in een poging ergens houvast te houden, maar het lukte hem niet. Hij kon nog net verhinderen dat alle pijlen uit zijn koker zouden glijden, of zijn rugzak naar beneden zou vallen... Uiteindelijk hield hij zich maar stil, en aangezien hij toch niks kon doen keek hij maar eens om zich heen. Het uitzicht was wel mooi zo hoog. 'Ik vlieg! Kijk, ik kan wel vliegen!' Hij zwaaide zijn armen uit en deed vleugelbewegingen na, maar hield zich snel weer stil toen hij bijna voorover kukelde.

Toen pas zag hij Varro staan, als een klein bruin stipje, nog kleiner dan hij normaal was. De gnoom riep hem toe naar beneden te komen, maar hij had geen idee hoe. En eigenlijk was de wereld van zo hoog ook wel mooi...

'Boom, zou je me weer naar beneden willen zetten? Het is wel mooi hier, maar ik denk dat ik een beetje hoogtevrees heb...' hij wachtte even, maar kreeg geen reactie. 'Maar boom...' begon hij weer. 'Dat is toch niet aardig? Ik geef jou een knuffel en jij laat me heel erg schrikken! Ik zou graag weer op de grond willen staan... Vliegen is wel leuk, maar ik denk toch dat Thistle gelijk had en dat centaurs op de grond horen...'
Deze boom kon dan wel lopen en centaurs laten vliegen, het was geen bijzonder vriendelijk exemplaar. Hij zette Aren niet neer op de grond, nee, bij wijze van antwoord draaide de boom zich om en begon weg te bewegen!
Aren slikte zijn woorden in en hield zich nog steviger vast aan een tros takjes, al hielde die takken hem net zo stevig vast. Hij schommelde behoorlijk heen en weer. Hoe harder de boom vooruit ging, hoe duizeliger hij werd. Ik voel me een beetje misselijk...
De wereld om hem heen draaide, zoefde en vloog voorbij. Hij vroeg zich af of een blaadje aan de boom zich altijd zo zou voelen, en kreeg ineens medelijden met alle blaadjes op de wereld.
Angstig deed hij zijn handen voor zijn ogen, maar dat resulteerde alleen in nog meer misselijkmakende gevoelens, alsof hij van een hoge berg naar beneden sprong. Hij gluurde voorzichtig tussen zijn vingersdoor, maar bleef angstig. Misschien was hij toch niet dapper genoeg om te kunnen vliegen.

Toen hoorde hij kleine voetstapjes door het kraken en ruisen van de boom door, en daarna een wild 'Laat Aren los!'
'Varro!' riep hij blij, vastbesloten dat de gnoom hem wel zou redden van de boom-die-toch-niet-zo-lief-was. 'Ja, los, laat los!' Maar niet te hard!

Zijn lach verdween toen ook Varro omhoog gehesen werd.
Stom ding? Stoute boom? Hoe graag zou hij de woorden van Varro ontkennen, maar ze leken maar al te waar te zijn... Hij snikte zachtjes en schudde met zijn hoofd. De hele wereld leek wel op z'n kop te staan...
Letterlijk, want een paar slingeren later draaide de tak waar Aren aan hing zich om, waardoor hij ondersteboven kwam te hangen. Nu schommelde de wereld nog meer, en zijn hoofd liep langzaam rood aan.
'Wat moeten we nu doen?' vroeg hij klein aan Varro. 'Ik weet het niet meer...'
Hij snikte zachtjes, en schudde toen wild met zijn hoeven, in een poging weer overeind te komen.

Hij wist het niet meer. Hij kon niet geloven dat een boom niet aardig kon zijn, laat staan zo gemeen als deze. Dat ging tegen al zijn overtuigingen, al zijn dromen en gedachten in. Alsof een pijl dwars door de inhoud van zijn hoofd geschoten werd, alsof alle mooie plaatjes en fantasieën als boekpagina's verscheurd werden.
'Ik vind het niet leuk meer boom...' mompelde hij zachtjes.
Bij wijze van laatste hoop besloot hij nog een poging te doen. Misschien wilde de boom hen helemaal geen pijn doen. Misschien snapte ze gewoon niet wat de boom van plan had en had hij eigenlijk wel goede bedoelingen...
'Boom? Eh, misschien wel lieve boom? Waar gaan we heen? Eh, zou je ons aan de rand van het bos willen afzetten? daar moeten we heen...' Hij probeerde hoopvol te kijken, maar er verscheen slechts een kleine glimlach op zijn gezicht.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: vr 03 okt 2014, 18:22 
Offline
Necromancer
Necromancer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 jan 2013, 17:32
Cash on hand:
105.90

Berichten: 3429
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 456
Primair level: 10
Sec. klasse: Bard
Secundair level: 3
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 17
Intelligentie: 31
Wijsheid: 20
Karisma: 12
GEVECHTSSTATS:
LP: 155
Mana: 210
A: 56
A2: 76 (boog)
V: 222
S: 5
S2: 7 (boog)
MA: 15
MV: 17
MS: 8
MR: 24
MP: 28
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=80
De boom reageerde niet eens op het zwaard dat diep in zijn bast geslagen werd, noch op de gnoom die woest brullend aan het wapen bleef hangen terwijl de woudreus rustig door liep.
Wonder boven wonder werd Varro niet geplet tegen de bomen waar ze langs liepen, de meeste planten in het Mystieke Woud waren verstandig genoeg om te maken dat ze wegkwamen wanneer een van hun grotere en meer mobiele soortgenoten aan de wandel gingen. Het ergste wat gebeurde was dat de gnoom klonters bosgrond en stukjes van dode takken tegen zich aan gegooid kreeg bij elke stap die de boom zette.

Zelfs op de kop had Aren behoorlijk wat uitzicht, en tot zijn stomme verbazing deed de boom precies wat hij gevraagd had. In de verte was de bosrand zichtbaar, en nog verder weg het glanzende gouden dak van de tempel in Demnia Stad. De rechte lijn die de wandelende boom maakte betekende dat de reis vele malen minder lang duurde dan toen de arme centaur en zijn groepsgenoten zelf hadden gelopen, op hun korte beentjes en om alle bomen en watertjes heen.

De velden en akkers die tussen het Woud en Demnia lagen kwamen steeds dichterbij, en de boom leek steeds sneller te gaan lopen. Grote, metersetende passen kwamen eindeloos achter elkaar aan, tot de wegspringende bomen een pad naar het open veld lieten zien.
Niet ver van de bosrand was op een kale akker een kampje opgezet. Een handvol tenten, wat besneden houten palen, en een grote houten kar met daarop een enorme steen waren alles wat er was, afgezien van een aantal stevige trekpaarden en wat wezens die rondliepen met eten, boeken en spullen die op die afstand niet te zien waren.

Blijkbaar werd de boom verwacht, was toen Varro de laatste blaadjes bij zich langs zag komen werd het lopende ding die niet zou moeten kunnen lopen opgetogen begroet.

"Welkom." zei een kalende man met een dun grijs baardje toen hij de gnoom in het oog kreeg terwijl anderen de arme centaur opvingen toen de boom hem op de grond neer kwakte.

_________________
Laat de waarheid nooit een mooi verhaal in de weg staan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: vr 03 okt 2014, 19:08 
Offline
Dief
Dief
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 11 maart 2014, 19:46
Cash on hand:
2,598.00

Berichten: 776
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 542
Primair level: 9
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 28
Intelligentie: 19
Wijsheid: 12
Karisma: 18
GEVECHTSSTATS:
LP: 94
A: 100
V: 217
S: 7
MA: 7
MV: 14
MS: 4
MR: 72
MP: 19
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1499
"Los!" Riep Varro nog een keer, toen liet hij zich moedeloos aan zijn zwaard hangen terwijl hij meegevoerd werd door de boom. Ach, zo hoef ik ten minste niet achter hem aan te rennen... Scheelt een hoop moeite. Ik begon toch moe te worden.
Hij kneep stevig in het handvat van zijn zwaard en liet zich zachtjes heen en weer zwaaien. Ondertussen probeerde hij te luisteren naar wat Aren allemaal tegen de boom zei, maar doordat de centaur zo veel hoger hing dan hij kon hij er niets van verstaan, los van een vaag gemurmel. "Wat zeg je allemaal?" riep hij uiteindelijk omhoog, in de hoop dat Aren hem wel zou verstaan.

Langzamerhand begonnen Varro's handen pijn te doen van het zich vastklemmen aan het zwaard, en zijn armen moe van het gewicht dat er aan hing. "Waar zijn we nu?" riep hij omhoog naar Aren: Zelf hing hij aan de achterkant van de boom, en het bos dat nu al urenlang zijn uitzicht was begon hem te vervelen. "Is het mooi daarboven?" Hij had er inmiddels heel wat voor over om met de centaur te ruilen: Die hoefde zichzelf niet vast te houden en had vast een prachtig uitzicht. De vorige keer dat Varro gevlogen had was best leuk geweest, en dit was nog een stuk hoger. En hier waren geen onzichtbare muren, dat maakte ook wel verschil. "Ruilen van plek?" riep hij daarom omhoog: Niet dat de boom nu wel zou luisteren, maar je wist maar nooit.

Het werd hem nog lastiger gemaakt toen de boom sneller ging lopen. Varro voelde zijn handen langzaam van het zwaard af glijden en hij kneep zo hard als hij kon het heft fijn. Plotseling stond de boom stil, en Varro liet zich opgelucht vallen. Met een zachte plof belandde hij op de grond.
Terwijl hij een poging deed om zich te bevrijden uit zijn mantel hoorde hij stemmen die tegen de boom praatten. Hij krabbelde overeind en keek nieuwsgierig om zich heen, om te zien waar hij nu weer beland was.

Het was beter dan alles wat hij had kunnen bedenken.
"We zijn uit het bos!" stamelde hij, "We zijn er eindelijk uit!" Lachend keek hij om zich heen. Eindelijk werd het zonlicht niet meer tegengehouden door het veel te dikke bladerdek, en eindelijk was er weer iets anders te zien dan bomen, bomen en nog eens bomen. hij blies een paar keer in zijn pijnlijke handen en kneep zijn ogen dicht tegen het zonlicht. "We zijn er echt uit!" zei hij nog een keer, alsof het dan pas echt zou zijn.

Toen pas merkte hij de man op die voor zijn neus tegen hem stond te praten. "Eeeh.. Hoi!" mompelde Varro, terwijl hij snel een stap achteruit zette. "Hoor jij bij die boom? Hij heeft mijn vriend ontvoerd." Hij probeerde de man boos aan te kijken, maar was veel te snel weer afgeleid: Een eindje verderop werd Aren bevrijd uit de takken van de boom.

"Aren!" vrolijk rende Varro naar de centaur toe. "Was het leuk daarboven? Was de lucht mooi? Heb je vogels gezien? en waarom tilde die boom je opeens op?" Hij keek Aren afwachtend aan, maar bedacht zich toen dat ze wat misten. "Maar..." mompelde hij, "Nu zijn Eleanor en Alyara weg!" Zijn we eindelijk het bos uit, zijn zij er niet bij.. Nu kunnen we ze zeker gaan zoeken, zo blijven we bezig!
Hij draaide zich weer om naar de man. "Heel leuk dat we dit bos uit zijn, maar nu zijn we Eleanor en Alyara kwijt!" zei hij beschuldigend. "en mijn zwaard zit vast in die boom en ik krijg hem er niet uit.. En dat is jullie schuld, want die boom hoort bij jullie. En hij heeft Aren ontvoerd." De gnoom sloeg zijn armen over elkaar en keek de man uitdagend aan. "En wie zijn jullie eigenlijk, stelletje centaurkidnappers? Waarvoor moeten jullie hem hebben? Hij heeft niets fout gedaan!" En ik ook niet.. Soort van dan.. Misschien een heel klein beetje.. Maar niet echt heel erg of zo!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: za 04 okt 2014, 11:44 
Offline
Ranger
Ranger

Geregistreerd: do 27 feb 2014, 15:22
Cash on hand:
5,127.00

Berichten: 308
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 104
Primair level: 7
STATS:
Kracht: 15
Behendigheid: 24
Intelligentie: 15
Wijsheid: 10
Karisma: 10
GEVECHTSSTATS:
LP: 82
Mana: 24
A: 53
A2: 120 (Ruitersboog)
V: 223
S: 2
S2: 14 (Ruitersboog)
MA: 3
MV: 10
MS: 2
MR: 10
MP: 15
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1467
Aren snikte zachtjes nog wat na, en met elke stap die de boom zette dreunde zijn hoofd heen en weer en leek het wel alsof zijn hersenen naar een wild dansfeest waren gegaan. Voor het eerst in zijn leven had hij iets gevonden wat nóg erger was dan zeeziek worden op een schip...
'Ruilen van plek?' vroeg Varro. Hij lachte even. 'Weet je het zeker? Graag!'

Toen zag hij vaag een goude schittering tussen de bomen door, en later de rand van het bos. Zijn mond viel open -zover dat ging op de kop- en hij riep verrast naar Varro, die hem niet hoorde. Hij voelde weer een heel klein beetje hoop opkomen... Is de boom dan toch wel een beetje lief?
Zijn gedachten vlogen alle kanten op, alsof ze de nieuwe informatie nog even moesten verwerken. De boom hád geluisterd, of was de boom het zelf al van plan? Waren zij gewoon dom terwijl de boom en wilde helpen, of was er toch iets anders aan de hand?
Het liefst geloofde hij in het eerste geval, maar hij durfde nog niet teveel hoop de hebben, voor het geval ze weer teleurgesteld werden en zijn hoofd nog verder uit elkaar zou barsten.
'Boom toch lief?' vroeg hij zwakjes.
Hij wilde net zijn mond open doen en nog iets zeggen, toen de boom alweer zijn pas versnelde. Elke stap dreune als een hamer in zijn hoofd, en hij sloeg alle kanten op.
"Auauau...' mompelde hij zachtjes, waarna hij zijn ogen sloot. Zo zag hij niet dat ze het bos uitkwamen, of dat het Demnia stad was wat hij door de bomen heen had gezien.
Pas toen ze stil stonden, en hij nog maals tegen de stam aan klapte, deed hij zijn ogen open. Verbaasd merkte hij op dat hij nu écht vloog, of viel.

'Au' piepte hij toen hij opgevangen werd en op de grond in elkaar zakte. Hij knipperde met zijn ogen en keek naar de gezichten die zich over hem heen bogen. 'Waarom draait de wereld zo raar?'
'Wat was leuk?' mompelde hij naar Varro, die een vrolijke vragenreeks begon alsof er niks aan de hand was. 'Mij hoofd doet pijn.'
Hij draaide zich om en steunde op zijn armen, terwijl de wereld steeds iets minder begon te wankelen. Voorzichtig keek hij om zich heen. 'Ik weet niet waarom die boom me optilde.' antwoordde hij. 'Ik deed toch niets verkeerd? Ik gaf hem alleen maar een knuffel...'

'Hé!' riep hij toen ineens. 'Dat is Demnia stad!'
Er verscheen langzaam een glimlach op zijn gezicht. Voor het eerst in zijn leven was hij blij om een stad te zien.
Toen pas viel het kamp om hen heen hem op, en vooral de mensen daarin.
'Wie zijn jullie?' vroeg hij, maar hij kwam maar net tussen Varro's vragenreeks uit. 'En waarom, en hoe... wat?' hij schudde zijn hoofd en besloot dat dat misschien iets te lastig was voor dit moment, de vragen liet hij verder wel aan Varro over.

Hij probeerde overeind te komen, maar zakte vrijwel meteen weer in elkaar. Hij keek een beetje sip, maar bedacht zich dat de wereld vanzelf wel eens zou stoppen met draaien en omvallen. Vervolgens draaide hij zijn hoofd langzaam om en keek de kale man aan, die hen welkom had geheten. Hij glimlachte even. 'Kunnen alle bomen lopen?'


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: za 04 okt 2014, 13:14 
Offline
Assassin
Assassin

Geregistreerd: di 01 okt 2013, 19:03
Cash on hand:
979.00

Berichten: 150
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 0
Primair level: 0
STATS:
Kracht: 0
Behendigheid: 0
Intelligentie: 0
Wijsheid: 0
Karisma: 0
GEVECHTSSTATS:
LP: 0
A:
V: 0
S:
MA: 0
MV: 0
MS: 0
MR: 0
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1137
Toen Alyara zag hoe Aren opgetild werd wist ze dat het niet goed was met de boom, ze rende achter de boom aan maar kon deze al snel niet meer bijhouden. Ze zag Varro aan zijn zwaard aan de boom hangen. Laat er niks ergs met ze gebeuren. Ze bleef achter de boom aanrennen, de sporen volgend. "Kom op, we kunnen ze niet alleen laten!" Riep ze over haar schouder naar Eleanor.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: za 04 okt 2014, 14:00 
Offline
Necromancer
Necromancer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 jan 2013, 17:32
Cash on hand:
105.90

Berichten: 3429
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 456
Primair level: 10
Sec. klasse: Bard
Secundair level: 3
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 17
Intelligentie: 31
Wijsheid: 20
Karisma: 12
GEVECHTSSTATS:
LP: 155
Mana: 210
A: 56
A2: 76 (boog)
V: 222
S: 5
S2: 7 (boog)
MA: 15
MV: 17
MS: 8
MR: 24
MP: 28
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=80
"Die boom hoort inderdaad bij ons." zei de kalende man nadat hij de boom een klopje had gegeven en het ding was verstard tot het weer gewoon een wat beschadigde boom leek. Varro's zwaard stak nog uit de stam, de bast er om heen versplinterd.

"Ik ben Camille Saëns." stelde de man zich voor terwijl hij een zwaar gehavende hand naar Varro uitstak om te schudden. "Mijn vrienden en ik zijn hier om de komende grootse gebeurtenissen een handje te helpen. En jullie zijn uitverkoren om ons te helpen." Een grote glimlach kwam op zijn gezicht. "Er staat een prachtige tijd aan te komen mijn jonge vrienden, en jullie zullen alles mee kunnen maken!" Een aantal van de anderen hielpen Varro overeind en hielden hem stevig vast.

"Kunnen wij jullie iets te eten of te drinken aanbieden?"

_________________
Laat de waarheid nooit een mooi verhaal in de weg staan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: dag 1, maand Staal, 2e eik
BerichtGeplaatst: za 04 okt 2014, 14:06 
Offline
Necromancer
Necromancer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 jan 2013, 17:32
Cash on hand:
105.90

Berichten: 3429
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 456
Primair level: 10
Sec. klasse: Bard
Secundair level: 3
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 17
Intelligentie: 31
Wijsheid: 20
Karisma: 12
GEVECHTSSTATS:
LP: 155
Mana: 210
A: 56
A2: 76 (boog)
V: 222
S: 5
S2: 7 (boog)
MA: 15
MV: 17
MS: 8
MR: 24
MP: 28
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=80
Het pad dat de lopende boom achter had gelaten verdween al snel, waardoor Alyara en Eleanor flink door moesten rennen om niet weer midden in een woud zonder paden terecht te komen. Als ze geen elven waren geweest zou het ze hoogstwaarschijnlijk ook niet gelukt zijn, maar de bomen van het Mystieke Woud hadden een grote liefde voor de puntoren die al zo lang als ze bestonden in hun midden woonden, en maakten het hen niet onnodig moeilijk om door te lopen.

Tegen de tijd dat de bosrand in zicht kwam was het daglicht al aan het minderen en waren de beide vrouwe moe en buiten adem, maar werd een kampje met daarin onder andere een grote boom zichtbaar.

_________________
Laat de waarheid nooit een mooi verhaal in de weg staan.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson. Stone textures by Patty Herford.
With special thanks to RuneVillage


[ Time : 0.206s | 52 Queries | GZIP : Off ]