Demnia
http://demnia.nl/

Staaldag (3 van maand Speer)
http://demnia.nl/viewtopic.php?f=47&t=2699
Pagina 1 van 1

Auteur:  juut [ zo 06 sep 2015, 13:18 ]
Berichttitel:  Staaldag (3 van maand Speer)

Shroom legde vlug de lap stof waar hij aan had zitten wriemelen terug en huppelde naar zijn groepsgenoten toe toen de winkelier een prijs noemde. Een prijs betekende ongetwijfeld dat ze bijna weg konden, en weg was volgens Shroom een goed idee. Wie weet wat voor prachtigs er allemaal buiten de stad te vinden was. Misschien hadden ze hier wel andere paddenstoelen, of misschien dieren die net zo werkten als de salamanders waar hij thuis wel eens aan likte.

"Nu gaan?" vroeg hij hoopvol aan Fyr en Omorgal. "Fyrfee en slang met pootjes klaar? Shroom wel." Hij hield het stukje leer en de klos naaigaren die hij had gekocht omhoog.

Auteur:  Eriator [ ma 07 sep 2015, 21:36 ]
Berichttitel:  Re: Staaldag (3 van maand Speer)

"Naai die kap er maar op dus 35 goudstukken in totaal," zei Omorgal. De kleermaker blij dat het einde eindelijk in zicht was knikte snel en ging gauw aan het werk terwijl Omorgal het benodigde bedrag uit zijn buidel viste.
Toen beide klaar waren gaf Omorgal het geld aan de kleermaker terwijl hijzelf de handschoenen en mantel met kap ontving en aandeed. Het was eerst nog even zoek hoe de mantel precies aanmoest, maar toen hij klaar was kon niemand nog zien dat hij een drakeling was. Alles wat men zag was een lange gestalte in witte kleding, handschoenen, mantel en leren pantser die het lichaam bedekten en een kap met kant met vlammenpatroon dat zijn gezicht verborg. Zelfs zijn vleugels vielen weg onder de mantel verborgen voor het zicht, maar omdat de mantel alleen bij de schouder was dichtgeknoopt konden de vleugels nog steeds geopend worden hoewel ze dan wel (vanzelfsprekend) onder de mantel vandaan kwamen.
"Goed," zei Omorgal tegen Shroom en Fyr toen hij besloot dat alles aan zijn eisen voldeed. "Mijn plan was om naar het noorden van Demnia te gaan. Ik moet nog steeds mijn 'bot' vinden en die bevind zich in het noorden. Jullie mogen mee als jullie willen, jou Fyr ben ik nog een goede uitleg verontschuldigd en jij Shroom... Laat ik zeggen dat ik je goed kan gebruiken. Ik weet trouwens wel zeker dat er ten noorden van Demnia-stad bos is, niet?"

Auteur:  juut [ zo 04 okt 2015, 10:39 ]
Berichttitel:  Re: Staaldag (3 van maand Speer)

Shroom knikte blij toen de witte pootjesslang aangaf dat hij mee mocht en dat er ook ongetwijfeld bos zou zijn ten noorden van de stad. Dat het logisch was dat er noordelijk van de stad bos zou zijn zei Shroom maar niet. Dacht de pootjesslang dat de stad eindeloos door kon gaan ofzo? Ooit moest een stad ophouden, en dan kwam het bos. Dat was in alle dorpen en steden die Shroom ooit gezien had zo geweest, en Demnia kon niet heel anders zijn.

"Noorden!" zei hij vrolijk, terwijl hij een willekeurige richting op begon te huppelen. Hij had zich nooit erg druk gemaakt over waar hij heen ging of zou eindigen, als er maar iets te eten was onderweg dat bij voorkeur meer deed dan alleen de maag vullen. "Kom Fyrfee, we mogen mee!"

Auteur:  sanne2 [ do 08 okt 2015, 11:28 ]
Berichttitel:  Re: Staaldag (3 van maand Speer)

Fyr, nog steeds zittende op Shrooms schouder, kromp in elkaar toen de Foaladh vrolijk begon te roepen. Het liet haar koud of ze naar het Noorden, het Zuiden, of welke richting dan ook zouden trekken. Maar als de Foaladh het Noorden een mooie richting vond en Omorgal daar iets moest vinden vond ze het prima. Bovendien was ze onderhand best wel nieuwschierig waar de Drakeling nou eigenlijk op uit was. Hij had haar vragen onbeantwoord gelaten, maar misschien dat ze er vanzelf wel achter zou komen.
Minder prima vond ze Shrooms acties. Het koste haar behoorlijk wat moeite op zijn schouder te blijven zitten. De Foaladh maakte dansjes alsof hij dronken was. En nu ze er over nadacht, kwam hij af en toe ook best als een dronkenlap over. Ze wilde niet eens weten wat er gebeurde als hij echt onder invloed was.

"Ik kom al!" riep ze Shroom toe terwijl ze zich aan een van zijn oren vastgreep in een poging houvast te vinden. Dat zou ongetwijfeld wel wat pijn doen, maar de Foaladh had haar oren ook doen suizen door zijn harde stemgeluid, alsof hij meters van haar verdwijderd was inplaats van dat ze zich naast zijn hoofd bevond.

Door het hele gedoe was ze niet in staat een fatsoenlijk antwoord aan Omorgal te geven. Maar Shrooms acties zouden wel voor zich spreken. Ze hoopte maar dat de drakeling wist waar hij mee bezig was, wanneer hij hun - vooral Shroom, eigenlijk - meenam op zijn geheimzinnige missie.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/