Demnia

Welcome to the new world *Staaldag* (Dag: 3, Maand: Speer, Jaar: 2de van de Draak, Eeuw: 3de van de Geh'bel)
Het is nu ma 17 dec 2018, 06:07

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: di 17 maart 2015, 16:59 
Offline
Dief
Dief
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 11 maart 2014, 19:46
Cash on hand:
2,598.00

Berichten: 776
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 542
Primair level: 9
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 28
Intelligentie: 19
Wijsheid: 12
Karisma: 18
GEVECHTSSTATS:
LP: 94
A: 100
V: 217
S: 7
MA: 7
MV: 14
MS: 4
MR: 72
MP: 19
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1499
Varro had nooit geweten dat het zo moeilijk kon zijn om een winkel uit te lopen. Hij had zijn voet amper op de grond gezet, of er knalde iemand tegen hem op.
Zijn ze zo snel? Dacht hij geschrokken, terwijl hij om zich heen keek, op zoek naar de wachter die hem had willen oppakken maar per ongeluk tegen hem opgelopen was. Tegelijkertijd probeerde hij zich te bedenken wat hij dan misdaan had. Hoewel de winkelier niet al te blij leek te zijn geweest met hun bezoek, herinnerde hij zich niet dat hij iets gestolen had. Maar dat kon natuurlijk ook liggen aan dat hij net niet al te zacht op de grond beland was.

Het eerste wat hij van de wachter zag, was een smerig, bebloed zwaard. Wat heeft hij daarmee gedaan?
De eigenaar was nergens te zien, maar al snel voelde Varro hoe twee handen hem van achter vastpakten. Laat los! dacht hij iets minder hardop dan zijn bedoeling was geweest, terwijl hij zich los probeerde te wurmen uit Arens greep. Het enige resultaat daarvan was, dat hij onmiddellijk weer op de grond belandde toen de centaur hem losliet.
"Auw," mompelde hij, toen hij voor de tweede keer in de sneeuw terecht kwam. Het witte spul mocht er dan zacht uitzien, Varro was inmiddels tot de ontdekking gekomen dat dat vies tegenviel. Daar had hij geen tweede val voor nodig.

Het drong pas tot Varro door dat er nergens een wachter te vinden was, of iets dat er op leek, toen Aren op zijn knieën naar een klein wezen toe kroop. Een kruipende centaur: Het zag er niet uit. Maar belangrijker was, dat Aren dat nooit zou doen als er zo een enge wachter in de buurt zou zijn. Bovendien zag het wezen er niet erg gevaarlijk uit, en zijn zwaard lag buiten zijn bereik. Het pikhouweel dat naast zijn hoofd lag, daar lette Varro maar even niet op.

Varro krabbelde overeind, veegde wat sneeuw van zijn broek en plofte vlak naast het wezen weer neer. Het was ongeveer net zo groot als hij, maar duidelijk een stuk lelijker. Hij lijkt ergens op, maar wat..
Zonder te beseffen dat staren heel onbeleefd was,e n dat hij misschien beter Aren kon helpen met het wezen troosten, staarde hij het recht aan. Waar ken ik jou van..

Tegen de tijd dat Aren een soort-van-zakdoek gevonden had, viel hij Varro eindelijk het kwartje. "Elia!" riep hij vrolijk, terwijl hij naar voren boog om hem een harde klap op zijn schouder te geven. De kobold mocht dan veranderd zijn in de tijd dat ze elkaar niet gezien hadden -Meer muggenbulten, en eigenlijk was zijn gehele huid wel een stukje roder geworden door de Sashiraanse zon, en Varro had hem nog nooit zo verdrietig zien kijken-, maar Varro wist nog wel hoe kobolden dat deden: Die sloegen. Dat leek raar, maar zo werkten kobolden nou eenmaal.

Mriew stond een stukje van het groepje wezens af, en liet zijn ogen nieuwsgierig om Elia heen zweven. Ook hij leek er niet zo veel problemen mee te hebben dat dat niet zo netjes was.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: wo 18 maart 2015, 00:40 
Offline
Paladijn
Paladijn
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 09 aug 2013, 18:50
Cash on hand:
2.00

Berichten: 189
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 0
Primair level: 0
STATS:
Kracht: 0
Behendigheid: 0
Intelligentie: 0
Wijsheid: 0
Karisma: 0
GEVECHTSSTATS:
LP: 0
A:
V: 0
S:
MA: 0
MV: 0
MS: 0
MR: 0
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=681
Een vuil lapje stof verscheen in Elia's blikveld op ongeveer hetzelfde moment dat zijn knieën hem vertelden dat het erg slecht vertoeven was op de koude straatstenen. IJswater sijpelde door zijn schoenen en broek heen, een heel verschil van het zweet waar ze korte tijd eerder vochtig door waren geweest. Hij keek even niet-begrijpend naar het stukje stof, en volgde toen de vingers die het ding vasthielden omhoog naar een arm, schouders en een gezicht met een bos haar dat net zo vuil was als het lapje. De geur van vochtig paard hing zo sterk om het wezen heen dat Elia de harige voorbenen niet eens hoefde zien om te weten dat hij met een klein uitgevallen centaur te maken had, en het kapsel liet hem er uit zien alsof hij zojuist ergens uit dicht struikgewas was komen wandelen. Waarschijnlijk niet het vreemdste wat Demnia Stad deze dag had gezien met alle Sashiraanse vreemdelingen en kobolden die al-dan-niet vrijwillig door de magische poort heen werden gestuurd.

Normaal gesproken zou Elia het stukje stof voor zijn neus als een gevaar voor de volksgezondheid hebben gezien en zou hij de centaur verteld hebben in welke donkere ingang van zijn lijf hij het lapje kon steken. Nu nam hij het frommelige ding aan en veegde hij zonder nadenken de ergste vuiligheid en het snot van zijn gezicht. De stank van rook, zweet en kapotgescheurde ingewanden hing als een wolk om zijn haar en zijn kleding, maar zijn gezicht was in elk geval weer enigszins toonbaar, afgezien van zijn rode ogen en neus en de algehele lelijkheid die hij altijd al had gehad. Dat de centaur ook tegen hem sprak negeerde hij. Hij was een paladijn van Tierna met een liefde voor oorlogsgebieden en de zware klussen, hij had meer slechte daden en zondes gezien dan de meeste andere wezens, maar als hij moest nadenken over hoe hij in zijn huidige staat terecht was gekomen zou hij ongetwijfeld zijn zelfbeheersing opnieuw verliezen. In plaats daarvan pakte hij met zijn vrije hand de nu lege hand van het andere wezen, een warm, levend, volkomen gezond stukje natuurlijke perfectie in zijn eigen bebloede, vuile vingers. Een anker in de veilige, levende wereld waar hij opeens weer in gevallen was, nadat zijn geloof en levensovertuigingen in een uurtje tijd een groter pak slaag hadden gekregen dan in de hele rest van zijn leven bij elkaar.

Een onverwachte dreun op zijn schouder liep hem echter weer in tranen uitbarsten. Vriendschappelijke klappen die zijn neus bijna tegen de grond aan sloegen waren hoe Toren hem door Malsk had geleid toen de ondoden nog als een doodnormale bedreiging werden gezien. Hoe kon Tierna die arme, onwetende buitenlandse barbaren zo aan hun einde laten komen? Waarom had ze Elia niet laten sterven tussen degenen die de schapen onder zijn herderschap hadden moeten worden?
Ergens vaag in zijn achterhoofd, waar zijn hogere hersenfuncties naar toe waren gevlucht toen de wanhoop hem overspoelde ging een belletje rinkelen. Iemand had zijn naam genoemd. Hij veegde zijn ogen en neus nog eens af en keek op terwijl hij het nu doorweekte en nog veel viezere lapje in zijn vuist verfrummelde.

Het gezicht voor hem was vreemd genoeg herkenbaar. Hij had al ontelbaar veel patiënten onder zijn hoede gehad, maar nog nooit eerder iemand die op zo'n bizarre manier gewond was geraakt. De herinnering aan iets anders dan horror en verraad schudde hem wakker uit de waas van verdriet, en zijn ogen kregen iets van zijn gebruikelijke schranderheid terug.

"Wie je ook weer terug in elkaar heeft gezet heeft goed werk geleverd." zei hij toen nadat hij de gnoom eens goed bekeken had. "Je bent nog net zo ontoonbaar, maar zelfs je tanden zitten netjes waar ze horen."


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: vr 20 maart 2015, 18:43 
Offline
Ranger
Ranger

Geregistreerd: do 27 feb 2014, 15:22
Cash on hand:
5,127.00

Berichten: 308
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 104
Primair level: 7
STATS:
Kracht: 15
Behendigheid: 24
Intelligentie: 15
Wijsheid: 10
Karisma: 10
GEVECHTSSTATS:
LP: 82
Mana: 24
A: 53
A2: 120 (Ruitersboog)
V: 223
S: 2
S2: 14 (Ruitersboog)
MA: 3
MV: 10
MS: 2
MR: 10
MP: 15
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1467
Aren staarde wat onhandig naar Elia. Ergens had hij zelf ook nog wel door dat het doekje niet het allerschoonste object was wat er op de wereld bestond, maar om zich heen kon hij niets anders ontdekken. Tenzij ze het winkeltje weer binnen zouden gaan en een paar van die rollen papier zouden lenen. Dat was wel iets minder zacht dan stof, maar zeker schoner. Iets vertelde hem echter dat dat misschien niet zo'n heel geweldig plan was.
Toch scheen de kobold het niet héél erg te vinden. Hij had zelfs Arens hand aangenomen, samen met de bijbehorende lap stof. Hij besloot maar even niet te zeggen waar dat ding eerder allemaal voor gediend had.

'Varro...' mompelde Aren tegen de gnoom toen die de kobold blijkbaar herkend had. Hij had Varro echt niet overeind gezet zodat deze de kobold eens flink op zijn rug kon slaan. Hij had hem in de sneeuw gezet in de hoop dat hij daar zou blijven zitten. Al was het maar voor heel even. Maar het zou Varro niet zijn als hij zich naar dat plan zou gedragen.

Maar ook dat scheen niet zo'n ramp te zijn. Het wezen begon zelfs weer te praten. Hij staarde even van Varro naar Elia, en bedacht zich dat hij nog nooit zo'n vreemd wezen had gekend. Natuurlijk, ergens kon hij het nog wel begrijpen dat de kobold huilend door de straten had gelopen; hij vond de stad immers ook helemaal niets. Een beetje bomen zouden het wezen vast goed doen. Ergens was het ook wel begrijpbaar dat hij het leuk vond een Varro te zien, Varro's waren nou eenmaal geweldig gezelschap, los van de bijbehorende klap dan. Toch was het vreemd.

'Hoezo heet hij Elia?' vroeg hij wat schaapachtig aan Varro. Hij stond er even niet bij stil dat het wat vreemd moest zijn voor de kobold zelf, maar het beviel hem helemaal niet dat Varro iemand kende die hij niet kende. Of eigenlijk, dat iemand Varro kende zonder dat hij diegene kende. Wat eigenlijk precies hetzelfde was.
Onbewust wierp hij even een blik op Varro's tanden, die inderdaad op de plek zaten waar tanden hoorden te zitten. 'En hoezo ben je in elkaar gezet? Ben je ooit uit elkaar gevallen dan?'


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: vr 20 maart 2015, 19:51 
Offline
Dief
Dief
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 11 maart 2014, 19:46
Cash on hand:
2,598.00

Berichten: 776
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 542
Primair level: 9
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 28
Intelligentie: 19
Wijsheid: 12
Karisma: 18
GEVECHTSSTATS:
LP: 94
A: 100
V: 217
S: 7
MA: 7
MV: 14
MS: 4
MR: 72
MP: 19
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1499
"Gewoon, hij heet Elia," mompelde Varro. Het was niet helemaal verstaanbaar, want op hetzelfde moment voelde hij aan zijn tanden om te zien of de kobold gelijk had, en praten met twee vingers in je mond gaat niet heel makkelijk. "En ik ben door helemaal niemand in elkaar gezet."
Ik besta gewoon uit een stuk hoor, zoals de meeste wezens. Behalve centaurs, die bestaan uit een stuk paard en een stuk mens.
"En ik ben ook nooit uit elkaar gevallen."

Stukjes gnoom, hij moest er niet aan denken.
"Maar waar kom je vandaan?" Hij raapte zijn spullen bij elkaar -ze lagen verspreid over de grond, door de kobold was hij ze compleet vergeten- krabbelde overeind en en probeerde ze in zijn rugzak te proppen. Op de kaart zaten natte vlekken van de sneeuw, maar dat maakte Varro niet zo veel uit. Zodra die bossen nog maar zichtbaar waren.

"Ben je die stad nog in geweest?" De spullen verdwenen eindelijk in zijn tas, en Varro zwaaide hem terug over zijn schouder. "Chrislish. En wat ben je toen gaan doen? Waarom ging je niet mee terug naar Malks? Had je die steen nou? Heb je Lynna nog gevonden? Ik zei dat ze moesten wachten, maar niemand luisterde.. Waar was ze? Wat heb je daarna gedaan? Hoe kom je hier terecht?"
De vragen volgden elkaar zo snel op, dat Elia niet eens de tijd kreeg om ze een voor een te beantwoorden.

"En wat is er eigenlijk aan de hand?" eindigde Varro uiteindelijk, toen er niets meer te vragen viel. Hij keek afwachtend naar de kobold op de grond.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: za 21 maart 2015, 14:41 
Offline
Paladijn
Paladijn
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 09 aug 2013, 18:50
Cash on hand:
2.00

Berichten: 189
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 0
Primair level: 0
STATS:
Kracht: 0
Behendigheid: 0
Intelligentie: 0
Wijsheid: 0
Karisma: 0
GEVECHTSSTATS:
LP: 0
A:
V: 0
S:
MA: 0
MV: 0
MS: 0
MR: 0
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=681
"Chrislish? Nee, ik ben niet verder gekomen dan jij zelf. Arrogante, hebberige, goudbeluste eik..." begon Elia te antwoorden, maar de gnoom die hij onder de muur van Chrislish voor het laatst had gezien babbelde zelf gewoon verder zonder ook maar op antwoord te wachten. Normaal gesproken zou het waanzinnig onbeleefd zijn geweest, maar nu waren de warme centaurhand die zijn eigen vingers vasthielden en Varro's geratel precies wat hij nodig had.

Tegen de tijd dat de gnoom stilviel trok Elia zijn wenkbrauwen op, alsof hij wilde vragen of er nu geantwoord mocht worden of dat Varro gewoon even adem moest halen zodat hij weer verder kon. "Jullie waren spontaan verdwenen." zei hij nukkig, nog steeds een beetje gekwetst dat die rare alchemist een gewond groepslid door een bos had gesleept zonder ook maar op de enige genezer van hun genootschap te wachten. "Uiteindelijk heb ik het kind gevonden en zijn we veilig teruggekeerd naar Malsk. Daarna heb ik gevochten, genezen, vrienden gemaakt, geprobeerd een tempel op te zetten en ben ik tegen de grond geslagen, gekleineerd, aanbeden, beledigd, bedreigd door zombies en ben ik door een magische poort gegooid omdat het doel van mijn bestaan van het ene op het andere moment vermorzeld werd en ik geen nut meer had." Onbewust kneep hij zo hard in het gore lapje en Aren's hand dat beide waarschijnlijk zijn vingerafdrukken de eerste week niet kwijt zouden raken.
Hartenzeer deed nog veel meer pijn dan welke wond of ziekte hij ooit gehad had, en er was maar één manier waarop kobolden konden reageren op pijn en tegenslag. Woede. Het doel dat zijn Vrouwe hem had gegeven was als een kleedje onder zijn voeten uit gerukt, de vriend waarvan hij nooit had toegegeven dat het een vriend was was dood en zijn lichaam zou waarschijnlijk ondertussen op de meest verschrikkelijke manier misbruikt worden door de meesters van de ondoden die zijn leven hadden genomen, een stadje waar hij zijn hart aan verloren zou kunnen hebben was voor zijn ogen in vlammen opgegaan.

"Malsk is gevallen." was wat hij als uitleg gaf. "Hordes abominaties van een valse godin vielen de stad binnen. De poort die gemaakt is zodat we naar Demnia konden reizen is gesloten om ze tegen te houden, maar ik denk dat zelfs de muren van Chrislish zulke aantallen niet tegen zullen kunnen houden."


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: za 21 maart 2015, 18:01 
Offline
Ranger
Ranger

Geregistreerd: do 27 feb 2014, 15:22
Cash on hand:
5,127.00

Berichten: 308
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 104
Primair level: 7
STATS:
Kracht: 15
Behendigheid: 24
Intelligentie: 15
Wijsheid: 10
Karisma: 10
GEVECHTSSTATS:
LP: 82
Mana: 24
A: 53
A2: 120 (Ruitersboog)
V: 223
S: 2
S2: 14 (Ruitersboog)
MA: 3
MV: 10
MS: 2
MR: 10
MP: 15
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1467
Aren staarde Varro met grote ogen aan. Hij was de grote vragenstorm wel gewend geraakt, maar meestal ging dat over iets wat hij niet begreep, of in ieder geval over iets waarvan het volkomen logisch was dat hij het niet kon snappen. Dit keer scheen de kobold het echter wel te begrijpen, en hij niet.
Hij luisterde stilletjes naar wat de kobold allemaal voor onbekende dingen vertelde. Ook in zijn hoofd ontstonden talloze vragen, maar hij besloot die daar maar gewoon te laten zitten. Dat vragen graag een antwoord wilden was dan maar jammer, hij wist uit ervaring hoe vervelend een vragende Varro kon zijn, laat staan als daar ook nog een vragende vriend-van-Varro bij kwam.
Toch lukte hem dat maar gedeeltelijk.
"Dat klinkt niet zo vrolijk." mompelde hij na Elia's opsomming van de afgelopen gebeurtenissen. "Waarom zouden ze dat doen, zombies? Daar is toch niets leuks aan?" hij staarde de twee kleinere kereltjes om de buurt aan, alsof een van hen wel even uit kon leggen waarom wezens, dood of niet, in booms naam zulke vreemde dingen zouden bedenken. Dat zombies veelal niet konden denken, had hij geen enkel benul van. Hij was er immers nog nooit een tegen het lijf gelopen. Wat waarschijnlijk maar heel goed was, voor het geval hij in zij hoofd zou halen wel even iets zou doen aan de verschrikkelijke doodse en onbossige stank die om de wezens heen hing. Zombies hielden vast niet van grassprietjes.

"En waarom zou dat dan jouw doel vermorzelen? Wat is dat eigenlijk, een doel van bestaan?" de kleine centaur was zijn voornemen niet al te veel te vragen al lang weer vergeten. "Het kan toch geen doel zijn dat jij samen met je doel wordt verbrijzeld?" hij probeerde zich in te beelden hoe dat eruit zou zien, zombies die hij nog nooit tegengekomen was die een doel met een wezen wat hier toch wel enigszins heelhuids naast hem stond verbrijzelden. Erg ver kwam hij niet.

"Bomen hebben toch ook geen doel van bestaan? Nouja, ze staan wel, als het goed is." Zijn gedachten gleden weer even af naar de lopende boom die hen ontvoerd had. Die was zeker niet staand gebleven, zoals lieve bomen meestal deden. Zou die boom dan een doel van bestaan hebben, als hij niet bleef staan? Of een doel van lopen? Hij staarde wat glazig voor zich uit, zoals altijd wanneer zijn gedachten een loopje met hem maakten tot hij er niets meer van snapte. Wel voelde hij weer die akelige rillingen over zijn rug lopen terwijl hij aan de boom terug dacht. Hij vond het nog steeds niets, een boom die naar een ander luisterde, zeker wanneer deze zulke nare dingen in gang had gezet. Hoewel dat ergens ook niet kon, iemand die bomen commandeerde en niet gemeen was. Dat had hij ook verschrikkelijk gevonden. En ergens kon hij nu ook beter begrijpen wat er in de kobold omging, al had die met geen woord over bomen gerept.
Zouden er ondode bomen bestaan?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: za 21 maart 2015, 22:15 
Offline
Illusionist
Illusionist
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 28 nov 2014, 19:24
Cash on hand:
6,202.60

Berichten: 44
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 0
Primair level: 0
STATS:
Kracht: 0
Behendigheid: 0
Intelligentie: 0
Wijsheid: 0
Karisma: 0
GEVECHTSSTATS:
LP: 0
A:
V: 0
S:
MA: 0
MV: 0
MS: 0
MR: 0
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&p=23406
Fyr gromde voldaan toen ze zich om Schrooms schouder had genesteld en het wezen begon te lopen. Ja, het hobbelde een beetje. En ja, de geur van de foaladh was ook niet helemaal geweldig, maar het was een heerlijk gevoel om niet zelf te hoeven lopen. Zelfs Nuri scheen het voor de verandering met haar eens te zijn, en het dier bestudeerde aandachtig de grote oren van de faoladh en deed zo nu en dan een poging er een hapje uit te nemen.

“Naar het bos? Waarom?” Ze had haar hele leven al in het bos doorgebracht. Ze wilde de wereld zien. Niet de vogeltjes. “We zijn hier net. Laten we nog even rondkijken. Er zijn vast een heleboel leuke nieuwe dingen te zien. We kunnen ook naar de markt gaan. Of gewoon kijken wat al die buitenlandse mensen doen.” Fyr had al langere tijd willen weten wat die Demnia stad nu was, waar avonturiers zoveel lof over spraken. Het enige wat ze tot nu toe gezien had waren een paar achterliggende steegjes en de stal van de herberg. Niet bepaald waarvoor ze hierheen was gekomen. Tenzij er iets heel interessants zou gebeuren of de stad zou ontploffen – hetgeen wel enigszins op elkaar leek – wilde ze hier nog niet weg. Tenminste, niet meteen.

Ook fyr kon merken dat Schroom het koud had. Of in ieder geval, hoe zijn lichaam erop reageerde. Zijzelf was vooral blij eindelijk haar cape te kunnen dragen, die in Sashira veel te warm was geweest. Schroom had duidelijk nog nooit van respectabele kleding gehoord. “Misschien kunnen we ook wel wat kleding voor je kopen.” Stelde ze daarom voor. Het haar van de faoladh, wat door de kou recht overeind was gaan staan, maakte dat ze moest niezen. “Kijk dan.” Wees ze in de richting van de verdwijnende massa mensen. “Wie weet hoe de rest van de stad eruit ziet!”


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: ma 23 maart 2015, 15:45 
Offline
Necromancer
Necromancer
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 17 jan 2013, 17:32
Cash on hand:
105.90

Berichten: 3429
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 456
Primair level: 10
Sec. klasse: Bard
Secundair level: 3
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 17
Intelligentie: 31
Wijsheid: 20
Karisma: 12
GEVECHTSSTATS:
LP: 155
Mana: 210
A: 56
A2: 76 (boog)
V: 222
S: 5
S2: 7 (boog)
MA: 15
MV: 17
MS: 8
MR: 24
MP: 28
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=80
Elia staarde naar de kleine centaur toen die begon te brabbelen en vroeg zich af of die manier van spreken misschien besmettelijk was. "Ik denk dat er inderdaad helemaal niets leuks aan zombies is." zei hij brommerig. "Behalve dan voor moordende, goddeloze wezens." Dat de necromancers die Malsk hadden gesloopt waarschijnlijk de godin volgden waar hij over verteld was telde niet. Dat was geen godin, dat was een omhooggevallen monster dat haar plek niet kende.

Toen Aren vroeg was een doel van bestaan was kreeg de kobold de neiging om zichzelf voor zijn hoofd te slaan. Zo veel wezens in de wereld, en en de Vrouwe moest hem bij dit koppel brengen. "Heb jij niets waar je naartoe werkt?" vroeg hij in een poging uit te leggen wat een levensdoel was. "Niets waar je je met ziel en zaligheid voor inzet, waar je voor zou sterven als dat nodig was?"
Dat er ook wezens in de wereld waren die misschien gewoon van dag tot dag leefden zonder zich zorgen te maken over wat de dag van morgen zou brengen was voor Elia niet voor te stellen. Sinds zijn vroegste jeugd had hij doelen gehad. Leer geneeskrachtige planten herkennen, leer wezens te temperaturen, leer diagnoses te stellen, houd zo veel mogelijk van je bondgenoten in leven, breng zo veel mogelijk wezens in het licht van de liefde van de Vrouwe... Met de jaren waren zijn doelen groter geworden, maar hij had nooit ook maar een dag van zijn leven hoeven twijfelen over waar hij naar toe moest werken. Tot vandaag.

Aren leek ondertussen nog steeds niet echt te snappen wat hij bedoelde en begon over het doel van bomen. "Bomen bestaan om bruikbaar te zijn." zei hij na daar even over nagedacht te hebben. "Sommigen geven ons medicijnen om pijn en koorts mee te verhelpen, sommige geven ons hout om huizen en tempels van te bouwen of om ons mee te verwarmen op koude dagen."

_________________
Laat de waarheid nooit een mooi verhaal in de weg staan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: ma 23 maart 2015, 22:47 
Offline
Dief
Dief
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di 11 maart 2014, 19:46
Cash on hand:
2,598.00

Berichten: 776
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 542
Primair level: 9
STATS:
Kracht: 18
Behendigheid: 28
Intelligentie: 19
Wijsheid: 12
Karisma: 18
GEVECHTSSTATS:
LP: 94
A: 100
V: 217
S: 7
MA: 7
MV: 14
MS: 4
MR: 72
MP: 19
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=1499
Varro knikte. "Er kwam een trol de herberg in om dat te vertellen. Hij leek op Trolgar, maar misschien lijken wel gewoon alle trollen op elkaar. Hij was in ieder geval ook groen, groot en lelijk." Ondertussen wandelden er in gedachten miljoenen ondoden tegen een onzichtbare muur op, totdat die muur instortte -niet dat dat erg zichtbaar was- en de ondoden de net zo onzichtbare stad in wandelden. Hoewel het misschien niet helemaal bij de situatie paste, grijnsde Varro terwijl hij daaraan dacht. "Eigen schuld. Hadden ze ons maar binnen moeten laten." mompelde hij, nog steeds in gedachten verzonken.

Hoe dat de kobolden had kunnen redden wist hij niet precies, maar het was gewoon hun eigen schuld. En de wetenschap dat hij niet de enige was die een vervelende aanvaring met die muur had gehad, was ook nog niet zo verkeerd.

Hij staarde wazig voor zich uit, terwijl hij nadacht over massa's en massa's ondoden in onzichtbare steden. Het gesprek dat Elia en Aren voerden ging grotendeels langs hem heen, wat misschien maar goed ook was: Hij had ongetwijfeld het verhaal van de boom die Aren gestolen had nog wel een keer willen vertellen, en het was maar de vraag of Elia en Aren daarop zaten te wachten.

"Maar als je ergens voor sterft, dat heeft toch geen zin? Want dan is dat iets er wel maar jij niet meer, dus dan heeft het ook geen zin meer dat het er is want je kan er niets mee want je bent dood. Dus dan had je net zo goed kunnen blijven leven zonder dat iets," mompelde hij vaagjes, toen alle kobolden-in-gedachten dood waren en er dus niet zo veel meer te denken was over dat onderwerp. Hij keek omlaag naar Elia, alsof die dat allemaal wel verstaan en begrepen zou hebben. "Zit de grond eigenlijk lekker?"
De grond is koud. Zouden kobolden van kou houden? Misschien dat hij daarom zo weinig aan heeft.. Of hebben ze gewoon een hele dikke huid? Ze hebben geen warme vacht, als Mriew.. hij richtte zijn blik op Mriew, die nog steeds zijn staarten om Elia heen liet zweven. Een van de ogen hing stil recht voor Elia's neus, en staarde hem indringend aan. Zou Mriew het koud hebben? En als kobolden een onzichtbare stad kunnen maken, hebben ze misschien ook wel een onzichtbare vacht. Als ze dan verharen, laten ze dan overal onzichtbare haren achter? Maar haren kriebelen.. Dan krijgt iedereen jeuk als er een kobold langskomt door al die haren, maar niemand weet hoe het komt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Schoonmaakdag (dag 5, maand Mantel, 2de van Draak)
BerichtGeplaatst: wo 25 maart 2015, 13:04 
Offline
Paladijn
Paladijn
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 09 aug 2013, 18:50
Cash on hand:
2.00

Berichten: 189
Medals: 2
Ster 1 (1) Ster 2 (1)
Demnia Punten: 0
Primair level: 0
STATS:
Kracht: 0
Behendigheid: 0
Intelligentie: 0
Wijsheid: 0
Karisma: 0
GEVECHTSSTATS:
LP: 0
A:
V: 0
S:
MA: 0
MV: 0
MS: 0
MR: 0
karakter: http://www.demnia.nl/viewtopic.php?f=38&t=681
Elia kon de koelbloedige instelling van Varro wel waarderen, al ging het misschien een beetje ver om te zeggen dat de hele stad moest boeten voor het onfatsoen van een aantal slecht opgevoede zakken hooi die hun plaats niet kenden. Dat de gnoom vervolgens verder ratelde was misschien niet geweldig, maar hij stelde wel een erg goede vraag.

"Natuurlijk zit de grond niet lekker." snauwde hij. "Als de grond lekker zat zouden er geen stoelen uitgevonden zijn." De toon van zijn stem was eigenlijk gewoon hoe Elia nu eenmaal sprak, en was helemaal niet zo snibbig bedoeld als het klonk, en hij krabbelde maar overeind nu hij besefte dat het inderdaad verdomde koud was op de vochtige, harde stenen van de straat. Met een beetje duw- en trekwerk sjorde hij zijn oude rugzak en de dingen die er aan hingen weer ongeveer op de plek waar ze hoorden. De buil op zijn achterhoofd zou waarschijnlijk nog wel een paar dagen zeer doen, en om te voorkomen dat er weer zo iets zou gebeuren duwde hij de kop van het pikhouweel maar stevig onder een gesp zodat het ding niet weer op eigen houtje zijn eigenaar aan kon vallen.

De vriendelijke kleine centaur gaf hem zijn schild terug, welke na een dankbaar knikje met een zwaai op zijn rug eindigde. Het bronzen hart was hard toe aan een flinke poets- en polijstbeurt, maar dat kon later wel. Tierna zou hem ongetwijfeld vergeven voor zijn slechte gedrag na de dag die hij had gehad.

"Mijn dank." zei hij tegen het tweetal nadat hij zijn zwaard zo goed mogelijk schoon had geveegd met het gore lapje dat nog steeds in zijn hand bungelde. Hij dwong zichzelf nog een laatste keer naar het bloed en de klontertjes vlees en bot die er aangeplakt zaten te kijken. Dit was hoe zijn droom geëindigd was. Misschien was het het beste om eerst een tijd lang iemand anders's droom te volgen, tot hij goed had kunnen overdenken wat hij nu moest gaan doen.

"Misschien heb je gelijk." zei hij. "Misschien heeft het weinig zin te sterven voor iets waar je in gelooft. Maar misschien heb jij gewoon nooit een doel gehad waar je zo veel voor voelde dat het een kleine prijs leek om te sterven voor het volbrengen van dat doel." Hij haalde zijn schouders op. "Of misschien ben ik een dwaas dat ik geloof dat er belangrijkere dingen zijn dan een mensachtig leven." Hij keek eens rond. Zouden er überhaupt waardige doelen zijn voor alle wezens die in deze stad liepen? Of zelfs maar voor iedereen in deze straat?

"Waar zijn jullie mee bezig?" vroeg hij hoopvol. Misschien zouden ze hem wel uitnodigen. Hij had dan misschien geen goede eerste indruk gemaakt op de centaur, hij was geen slechte metgezel om te hebben.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling
Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson. Stone textures by Patty Herford.
With special thanks to RuneVillage


[ Time : 0.130s | 54 Queries | GZIP : Off ]